Передплата 2024 «Добрий господар»

Горбулін про зброю зі США: Javelin недостатньо, потрібні ще й Patriot

  • 12.06.2019, 13:50
  • 576

Розвиток відносин зі США в оборонній сфері та нарощування взаємодії з НАТО є дуже важливими для України.

Таку думку висловив академік Володимир Горбулін, повідомляє «Укрінформ».

«Ще один важливий аспект (для оборони — ред.) … — розвиток двосторонніх відносин зі США і нарощування конструктивної взаємодії з НАТО. Стрижневе завдання наших відносин — ставки на отримання критичних технологій, втягування західних компаній в роботу на українському ринку, створення наукоємних спільних підприємств, придбання ліцензій. Ми сьогодні дуже туго рухаємося в цьому напрямку», — сказав він.

На думку Горбуліна, національне законодавство в цій сфері є недосконалим, і його треба міняти, в першу чергу якщо мова йде про науково-дослідні роботи в держоборонзамовленні вітчизняним приватним підприємствам.

Академік вважає, що Україні недостатньо переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, наданих американською стороною.

«Нам Patriot (протиракетні комплекси — ред.) були б набагато важливіші для сьогодення. Я думаю, що ми повинні працювати через громадські інституції, в тому числі щоб переконати американських колег в тому, що Київ — це актив, а не пасив, і що він може перетворитися в збройну, надійно захищену вітрину Заходу», — заявив Горбулін.

Нагадаємо, екс-секретар РНБО, перший віце-президент НАНУ, академік Володимир Горбулін очолив наглядову раду нової аналітичної структури — Українського інституту безпекових досліджень.

Схожі новини