Передплата 2024 «Добра кухня»

Молдова: Додон скасував розпуск парламенту

Президент та Вища рада безпеки закликали забезпечити функціонування новообраного уряду

Президент Молдови Ігор Додон скасував декрет про розпуск парламенту, який був підписаний виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Павлом Філіпом. Про це глава республіки оголосив на брифінгу у вівторок, 11 червня, після засідання Вищої ради безпеки, повідомляє ТАСС.

«Декрет про розпуск парламенту і оголошення дострокових виборів до парламенту 6 вересня, підписаний Павлом Філіпом, не відповідає конституційним нормам, тому сьогодні я підписав указ про анулювання цього декрету», — сказав Додон.

Вища рада безпеки Молдови закликала розблокувати державні установи і не перешкоджати роботі уряду Майї Санду, додав Додон.

«Вища рада безпеки закликає всі державні установи не перешкоджати і забезпечити функціонування законного уряду», — сказав молдавський лідер.

Нагадаємо, починаючи з 8 червня і по сьогоднішній день входи в будівлю уряду і всі міністерства заблоковані прихильниками Демократичної партії Молдови, яка не визнає уряд Санду. Біля входів встановлені намети з демонстрантами, які перебувають там цілодобово.

Нагадаємо, з суботи в Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає.

Схожі новини