Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Атеросклероз, ботулізм, ожиріння: Супрун розповіла українцям про наслідки частого вживання вуличної їжі

  • 10.06.2019, 19:15
  • 567

Домашні страви корисніші за їжу в закладах харчування і швидку їжу на вулиці. Адже вдома ми можемо свідомо контролювати, щоб у нашій тарілці було менше цукру й жиру та більше овочів та фруктів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун. Вона навела приклади неповноцінного харчування, яке псує здоров’я.

Так, хот-доги містять процесоване м’ясо, в якому є нітрозаміни (канцерогени), сіль (гіпертензія) та білий хліб (він має бути цільнозерновий чи висівковий, аби кишківник нам дарував вітаміни, а не закрепи).

«Шаурма збільшує ризик атеросклерозу, бо карнітин м’яса стає триметиламіноксидом. Шаурма це також ризик харчового отруєння чи навіть ботулізму», — зазначила Супрун. «Піца: ви досить багато заплатили за хліб, на якому так бракує свіжих овочів, а замість „чесного“ справжнього м’яса — процесоване», — наголосила в.о. глави МОЗ. Бургер та картопля фрі (шаурма чи хот-дог) — погіршені зайвими жирами в картоплі. Це не та олія, що потрібна для нашого здоров’я. А печиво, цукерки, вафлі — це цукри, що викликають глікацію, тобто зниження імунітету, а також розвиток стійкості до інсуліну, ризик набору ваги та карієсу.



Схожі новини