Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не лише смачні, а й мають лікувальні властивості: Супрун розповіла про корисні властивості вишень

  • 09.06.2019, 19:51
  • 1 852

Вишні та черешні не лише смачні ягоди, а й корисні – вони мають певні лікувальні властивості.

Про користь черешні та вишні в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, на своїй сторінці у Facebook.

«Вишні та черешні розглядають, як нутріцевтики — продукти, що мають певні лікарські властивості і призначені для регулярного вжитку. Так і запам’ятайте — черешня це ліки», — написала міністр.

Вишні та черешні запобігають деформації кісткової тканини в дітей з ожирінням, зазначає Супрун.

«Антоціани вишень — пігменти, що роблять її червоною — пригнічують ферменти циклоокисгенази. Так само, як ацетилсаліцилова кислота. Тобто вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром», — зазначила Уляна Супрун.

Вона зауважила, що вишні та черешні варто їсти проти ночі. Завдяки високому вмісту мелатоніну вони покращують сон.

«Якщо вишні, черешні чи шовковиця ростуть у вас на подвір’ї, просто помийте руки з милом, перш ніж вийти на полювання за мелатоніном та антоціанами. Якщо ви купуєте фрукти, неодмінно мийте їх. Після фруктів варто прополоскати рота водою, щоб змити кислоту», — радить Уляна Супрун.

Вона також додала, що фрукти краще сушити чи заморожувати, а не варити варення.