Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп осоромився, назвавши Місяць частиною Марса

  • 08.06.2019, 17:11
  • 586

Президент США Дональд Трамп написав у Twitter, що Місяць - це частина Марса. У мережі жартують над публікацією і намагаються розібрати, що політик мав на увазі.

Наприкінці 2018-го глава Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що Росія збирається полетіти на Місяць для того, щоб перевірити, чи дійсно там були астронавти США, пише УНІАН.

Днями президент США Дональд Трамп опублікував в Twitter не менш суперечливу заяву з приводу Місяця: за його словами, природний супутник Землі — це частина Марса.

«Незважаючи на всі гроші, які ми витрачаємо, NASA не має говорити про політ на Місяць — ми зробили це 50 років тому. Вони повинні бути зосереджені на набагато важливіших речах, які ми робимо, в тому числі на Марсі (частиною якого є Місяць), обороні і науці!», — написав Трамп.
У мережі почали думати, що мав на увазі американський президент, оскільки заява суперечить науці: Місяць — це супутник, який знаходиться на орбіті Землі, а Марс — це окрема планета, яка також має два своїх супутники, зазначає НВ.

У ЗМІ пишуть, що, найімовірніше, Трамп мав на увазі політ на Марс за допомогою космічної станції на Місяці, що і входить в довгострокові плани NASA. Але в такому разі незрозуміло, чому президент США написав, що про польоти на Місяць потрібно забути.

Нагадаємо, NASA вже почало підготовку до будівництва орбітальної станції на Місяці. Державне космічне агентство підписало контракти з кількома приватними компаніями і планує висадити людей на Місяці в 2024 році.

Схожі новини