Передплата 2024 ВЗ

Міноборони: Бійцям ООС не потрібен дозвіл на вогонь у відповідь

Українські військові не мусять просити дозволу відкривати вогонь у відповідь на агресію з боку окупантів

Про це заявив заступник командувача ООС, керівник безпекової групи Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання на Донбасі генерал-майор Богдан Бондар, повідомляє прес-служба Міноборони.

Українські підрозділи в ООС самостійно застосовують техніку та озброєння, якщо є загроза їхньому життю або втрати території, йдеться у повідомленні.

«Відповідно до розпорядження начальника Генштабу, головнокомандувача, командувача ООС і командирів бригад дозволяється самостійно застосовувати техніку та озброєння в разі загрози життю або втрати території», — зазначив він.

Заступник командувача ООС наголосив, що після відкриття вогню у відповідь, до бійців ЗСУ з боку українського командування не застосовується будь-яких «каральних заходів».

«Після цього не проводиться якихось каральних заходів, розбірок, тому що від цього залежить життя та здоров'я наших військовослужбовців, від цього залежить, у тому числі, моральний клімат у тих колективах, які виконують бойові завдання», — зазначив Бондар.

Схожі новини