Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Нацгвардії на Львівщині наживалися на неякісних продуктах для військових – слідство

Посадові особи Національної гвардії України за державний кошт постачали недоброякісну харчову продукцію під виглядом інших торгових марок до військових частин.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на матеріали Шевченківського районного суду м. Львова.

Військова прокуратура розслідує зловживання посадовцями Нацгвардії службовим становищем під час здійснення державних закупівель продовольства для потреб військових частин та підрозділів НГУ.

Зазначається, що протягом 2017−2019 років командування Центральної бази забезпечення закуповувало у військову частину № 3078 у Києві рибні консерви та м’ясну продукцію, які потім розподілялися по частинах у Львові та Золочеві. Вартість закупівель протягом трьох років склала 70 млн грн.

Під виглядом інших торгових марок військовим постачали неякісну продукцію «Буського консервного заводу».

«Закуплені військовою частиною 3078 рибні консерви та м`ясна продукція були придбані контрагентами у ТзОВ „Буський консервний завод“ під видами інших торгових марок, при чому експертні висновки на поставлені партії товарів не відповідали реально поставленій продукції, що свідчить про її неналежну якість, кількість (вагу) інгредієнтів та невідповідність реальному терміну зберігання», — вказано у судовому провадженні.

Досудове розслідування встановило, що посадовці перераховували бюджетні кошти консервному заводу «з метою подальшого розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації».

«Недоброякісна продукція призводить до отруєння військовослужбовців, зниження їх бойової готовності та нанесення економічних збитків державі», — підкреслюється в клопотанні.

Нагадаємо, 29 квітня на Львівщині, в одній із військових частин 57 нацгвардійців потрапили до лікарні з харчовим отруєнням. За цим інцидентом військова прокуратура відкрила кримінальне провадження, за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Схожі новини