Передплата 2024 ВЗ

Політичну відповідальність за вбивство 5-річного хлопчика має нести Аваков, а не начальник поліції Київщини, - експерт

  • 06.06.2019, 15:58
  • 584

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має взяти політичну відповідальність за наслідки реформи поліції.

Про це в ефірі «Прямого» заявив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичної інтеграції Володимир Горбач, коментуючи загибель 5-річного хлопчика від куль поліцейський.

«Щойно ми чули, що міністр внутрішніх справ Аваков… здається, це він сказав про те, що політичну відповідальність поніс керівник поліції області, який сам подав у відставку і попросився на Донбас. Так начальник поліції області не може понести політичну відповідальність. Він не є політичною фігурою, його ніхто не обирав, він призначений був на цю посаду і виконував свої обов’язки, які в нього були», — вважає Горбач.

На його переконання, очільник МВС має відповісти за наслідки реформи поліції, що дозволили повернутися в правоохоронні органи особам, що не пройшли атестацію.

«Політичну відповідальність за реформу поліції несе Міністерство внутрішніх справ, очевидно, на чолі з міністром. І якщо пояснення такі, що це ті поліцейські в цьому місті конкретному не були набрані по реформі поліції, новонабрані, так би мовити, а є старими міліціонерами, старої міліції, — то це теж питання: чому реформа була проведена саме в такий спосіб, що вони змогли далі виконувати ці обов’язки, відновитися на службі? От це питання політичної відповідальності», — підкресли експерт.

Він зазначив, що в Авакова є шанс довести суспільству свою правоту через процедуру виборів.

«Тому правильно було би, на мою думку, з боку Арсена Борисовича все-таки спробувати сказати, хоча би подумати над цим, взяти на себе політичну відповідальність за наслідки реформи поліції. І от зараз у нас вибори до парламенту, позачергові оголошені, і можна було би довести свою правоту перед виборцями через нову процедуру виборів і участі безпосередньо персональній в ній», — сказав Горбач

Нагадаємо, через загибель 5-річного хлопчика, якого поранили поліцейські, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Дмитро Ценов звернувся до керівництва з проханням відправити його до Операції об’єднаних сил на Донбасі.

Зазначимо, що петиція з вимогою відставки міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова набрала необхідну для розгляду кількість голосів — 25 тисяч.

Схожі новини