Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Зеленського назвали інцидент з плагіатом "диверсією"

5 червня ЗМІ опублікували цитати з виступу президента Володимира Зеленського на зустрічі з Дональдом Туском. А вже згодом у команді Петра Порошенка заявили, що це плагіат.

В Адміністрації президента з реакцією не забарилися: там проведуть службове розслідування. Про це повідомляє ВВС.

Уже увечері прес-служба президента повідомила, що в АП проведуть службове розслідування через ідентичні фрагменти у виступах Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

«Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка», — йдеться в повідомленні.

При цьому там додали, що зміст і порядок денний переговорів Володимира Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо працівниками АП. «Тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які президент Володимир Зеленський обговорював із європейськими партнерами та друзями України», — додали в прес-службі.

«У разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком, будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки», — наголосили в АП.

Там розцінили це як «диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка».

Схожі новини