Передплата 2024 ВЗ

Уряд просить Зеленського звільнити голів ОДА (оновлено)

  • 05.06.2019, 13:40
  • 608

Кабінет міністрів сьогодні попросить президента Володимира Зеленського звільнити голів обласних державних адміністрацій.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє РБК-Україна.

За словами Гройсмана, в областях повинні бути управлінці, які будуть нести відповідальність за регіон у межах своїх повноважень.

«Ми сьогодні подаємо президенту на звільнення голів обласних державних адміністрацій. І очікуємо, що Адміністрація президента разом з Секретаріатом Кабміну обробить механізми відбору нових претендентів на посади голів ОДА, щоб ми спрацювали досить оперативно. Тому що в областях повинні бути управлінці, які будуть нести відповідальність за регіон у межах своїх повноважень. Ми якомога швидше проведемо всі підготовчі роботи», — заявив він.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко повідомив Українській правді, що уряд затвердив подання на звільнення голів Львівської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Волинської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської обласних держадміністрацій і подасть відповідні подання президенту.

«Зараз перед нами стоїть спільне завдання якнайшвидше знайти професійних управлінців, які будуть нести відповідальність за регіон», — сказав Саєнко.

Раніше Зеленський розповів, як буде відбирати кандидатів на посади голів ОДА. «Ми хочемо провести прозорий конкурс на ці посади, знайти кращих менеджерів, які хочуть позитивних змін у своїх регіонах, мають стратегії розвитку і здатні залучати локальні та іноземні інвестиції», — додав він.

Нагадаємо, голови Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко уже подали у відставку.

Схожі новини