Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підозрюваним у вбивстві дитини копам світить довічне: суд обирає запобіжний захід

  • 04.06.2019, 11:51
  • 816

Старшому сержанту Володимиру Петровцю і лейтенанту Івану Приходьку, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому, загрожує довічне позбавлення волі.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

Дії працівників поліції прокуратура кваліфікувала за п. 2, п. 12 ч.2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень).

Як зазначила Сарган, за вказані злочини підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

Голосіївський райсуд Києва сьогодні, 4 травня, розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляє «Укрінформ», у залі суду присутні підозрювані, їх адвокати, а також прокурор.

Суддею-доповідачем у справі виступає суддя Наталія Чередніченко.

Одного з поліцейських Івана Приходько суд взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави, повідомляє «Радіо Свобода».

Обвинувачення наголосило, що підозрюваний, у випадку звільнення під заставу, може втекти, тиснути на свідків чи знищити речові докази.

Адвокати Приходька наполягали, умисел вчинення вбивства не доведено, тому справу не можна перекваліфіковувати на умисне вбивство.

Запобіжний захід другому підозрюваному Володимиру Петрівці ще не вибрали.

Схожі новини