Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Елементарно безграмотний у сфері комунікацій", - психолог про Зеленського

Новообраному президентові вказали на важливий прокол у переговорах

Ігнорування дрес-коду під час офіційних заходів свідчить про те, що президент України Володимир Зеленський не володіє необхідними знаннями в сфері психології ділового спілкування.

Таку думку OBOZREVATEL висловила психолог телеканалу «СТБ» Валентина Єфімова. «Людина демонструє співрозмовнику, що вона з ним на одній хвилі, на одному рівні сприйняття життя, насамперед, своїм зовнішнім виглядом», — повідомила вона.

Відповідаючи на запитання, що означають факти порушення Зеленським протоколу й дрес-коду під час офіційних зустрічей, психолог вказала на «яскраво виражену демонстративність», «звичку бути залюбленим» і незнання азів психології ділового спілкування.

Єфімова розповіла про те, що саме зовнішній вигляд дає зрозуміти співрозмовнику, що ви з ним «на одній хвилі», що ви з ним «однієї крові». Так, «явно демонструючи людям, із якими він зустрічається, інший стиль одягу, він говорить: я не такий як ви, я інший, і я зберігаю свою самість. Він відокремлює себе від усіх», — припустила психолог.

«Але я думаю, не тому, що у нього завищена самооцінка. Він це робить несвідомо. Він просто елементарно безграмотний у сфері комунікацій», — підкреслила вона.

Психолог висловила впевненість у тому, що глава держави, усвідомлюючи відповідальність перед мільйонами громадян, «зобов'язаний підпорядкувати власну поведінку правилам, загальноприйнятим у світі», зокрема тим, які стосуються мови та зовнішнього вигляду.

Схожі новини