Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні визначили найкращі монети 2018 року

  • 30.05.2019, 19:58
  • 750

В Україні визначили переможців конкурсу з обрання найкращої монети року. Першість здобули 5-гривневі монети, присвячені 100-річчю Національної академії наук України.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

У щорічному конкурсі «Краща монета року України» за 2018 рік перемогу у номінаціях «Краща монета року» та «Краще розкриття теми» присуджено пам’ятним монетам набору «До 100-річчя Національної академії наук України»: «Ера миру», «Ера змін», «Ера технологій», «Людина, час, простір» (срібло, номінал кожної монети 5 гривень).

Зазначається, що монети-переможці виконані зі срібла. Номінал кожної монети складає 5 гривень. При цьому, вони мають нестандартну шестикутну форму.

Вибір монет відбувався у 2 етапи: на першому кращу монету обирали прості українці, на другому — спеціально створена комісія у ході таємного голосування.

«Цьогоріч переможців серед пам’ятних монет, що вийшли до фіналу конкурсу, обирали представники Національного банку України спільно з керівництвом Національного художнього музею України, Національного музею українського народного декоративного мистецтва, Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Національної академії наук України та Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури», — зазначають у Нацбанку.

Схожі новини