Передплата 2024 ВЗ

Заступника мера Винників звинуватили у побитті двох дівчат на концерті

  • 30.05.2019, 13:58
  • 1 427

Заступника мера Винників з питань ЖКГ та фінансової політики Михайла Мамута звинувачують у побитті двох дівчат на концерті Дана Балана, який відбувся на львівському стадіоні СКА у вівторок, 28 травня. За словами родича однієї з постраждалих, чиновник двічі вдарив в лице одну глядачку і схопив руками за горло її подругу.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Сам Михайло Мамут заявив, що не був на цьому концерті і нікого не бив. Однак, за інформацією видання, він написав зустрічну заяву в поліцію, в якій звинуватив дівчат у нападі на свою дружину.

Інцидент стався близько 21:00 вівторка, 28 травня, на стадіоні СКА. На той момент концерт ще не почався, але глядачі вже займали місця. За словами родича постраждалої Богдана (на його прохання ми не публікуємо прізвища), конфлікт виник після того, як дівчата зупинилися біля дружини Мамута. Вона заявила, що немає чим дихати і що дівчата їй заважають. Ті ж у відповідь сказали, що їм також не подобається стояти поруч і вони невдовзі відійдуть. Після цього зі свого місця раптово піднявся чоловік глядачки і почав обзивати дівчат.

«Він показав на низ трибун і запитав: „Ви хочете туди зараз полетіти?“. У відповідь моя сестра запитала, чи він сам не хоче туди полетіти. Той відповів: „Ну давай, зроби так, щоб я туди полетів“. Після цього сестра просто послала його і тоді чоловік вдарив їй кулаком у лице, але трохи змазав. Коли за неї заступилася подруга, то він схопив її за горло і почав душити. Хтось із глядачів намагався тримати його за руки, але він все одно ще другий раз вдарив прямо у лице мою сестру», — розповів ZAXID.NET родич однієї з побитих Богдан.

Усе це відбувалося на очах у дружини та одного з синів Михайла Мамута, який також був на концерті.

Він також додав, що дівчата кликали охоронців, однак ті не прийшли. Тож на місце викликали патрульних, які забрали 47-річного чоловіка у відділ поліції. Лише там, коли той показував поліцейським своє посвідчення, дівчата дізналися, що нападником є чиновник Винниківської міськради Михайло Мамут.

У коментарі ZAXID.NET сам Михайло Мамут сказав, що не був вчора на концерті у Львові. «То не правда. Я на концерті не був. Заяву в райвідділ не писав. Якщо хочете правди, то зверніться у райвідділ», — прокоментував він звинувачення у побитті.

Родич постраждалої також надіслав ZAXID.NET запис розмови, яка відбулася після приїзду патрульних. За його словами, Мамут намагався швидко піти, однак коли приїхали правоохоронці, він пропонував дівчатам примиритися і просив у них вибачення за свої дії. Голос на надісланому записі й справді дуже схожий на голос Михайла Мамута.

У прес-службі Патрульної поліції Львівщини ZAXID.NET підтвердили інформацію про інцидент на стадіоні СКА, зазначивши, що виклик надійшов від однієї з глядачок.

«Близько 21:00 патрульні отримали повідомлення від заявниці про конфлікт із невідомим, який вдарив її та почав душити подругу на концерті через те, що вона йому заважає. Приїхавши на місце події, патрульні виявили особу, на яку вказувала заявниця — це громадянин 1971 року народження. Його доставили у Шевченківський відділ поліції для з’ясування всіх обставин», — розповіла ZAXID.NET речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій.

Уже у відділі поліції дівчата написали на Михайла Мамота заяви про нанесення тілесних ушкоджень, а сам посадовець Винниківської міськради — заяву на дівчат про побиття своєї дружини. Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за нанесення легких тілесних і направили в суд клопотання про проведення експертиз.

Схожі новини