Передплата 2024 «Добрий господар»

«Було приємно познайомитися з командирами…Це братська війна»: новий начальник УДО вітався з терористом Моторолою і говорив про мир

  • 30.05.2019, 11:10
  • 1 594

Новопризначений президентом Володимиром Зеленським начальник Управління державної охорони, підполковник Збройних сил України Олексій Оцерклевич у 2014 році зустрівся з терористом "ДНР" Арсенієм Павловим (позивний "Моторола"), щоб обговорити вивезення убитих солдатів.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Під час зустрічі український військовий потиснув руку Моторолі. Момент потрапив на відео, зняте журналістами.

«Дуже було приємно познайомитися з командирами. Я дуже радий, що так вийшло, я думаю, що ми мирову ще будемо святкувати. Просто я вважаю, що це братська війна, яка нікому не потрібна. Головне, щоб у нас у верхах розібралися. А ми солдати, нам сказали — ми робимо», — сказав тоді Оцерклевич.

Через ці слова в громадськості почав розгоратися скандал, на що військовий відповів, що йому «хотілося придушити» бойовика, але у нього було завдання вивести цілими українських бійців:

«Ми туди їхали не обніматися і цілуватися з ними. Подякував я йому тільки за те, що він дав можливість без єдиного пострілу вивести моїх хлопців. Моя головна задача — вивести цілими своїх бійців. Хоча у мене були зовсім інші почуття, мені його хотілося придушити. Я ж не буду на камеру, уподібнюючись терористам, поводитися зухвало».

Відзначимо, Олексій Оцерклевич — підполковник ЗСУ, учасник війни на Донбасі, заступник командира 1-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади за часів боїв за Донецький аеропорт, згодом виконував обов'язки командира підрозділу.

У повідомленні про призначення нового начальника УДО на сайті президента сказано: «Олексій „Купол“ Оцерклевич став відомим завдяки військової хитрості, яка дозволила провести без єдиного пострілу ротацію наших військових і добровольців у ДАПі — прямо на очах у ватажка російських найманців Мотороли. Про це в той час повідомляли офіційні представники Генштабу ЗСУ».

За особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм Оцерклевіч був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Схожі новини