Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд відмовився визнати незаконним призначення Богдана головою Адміністрації президента

  • 29.05.2019, 19:55
  • 457

Верховний суд відмовився відкрити провадження за позовом про призначення Андрія Богдана головою Адміністрації президента.

Про це повідомляє «Еспресо» із посиланням на прес-службу Верховного суду.

Право на оскарження призначення Андрія Богдана має тільки сам Богдан та особа, права, свободи та інтереси якої це призначення може стосуватись безпосередньо, йдеться у повідомленні.

«Оскільки позивач не є учасником (суб'єктом) правовідносин з призначення А. Богдана головою Адміністрації президента України, то такий указ не породжує для позивача права на захист, тобто права на звернення із цим адміністративним позовом», — заявили у Верховному суді.

Наголошується, що згідно з п. 1 ч. 1 ст. 170 КАС України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана головою Адміністрації президента. Народний депутат Ганна Гопко заявила, що призначення Андрія Богдана головою Адміністрації президента України порушує два положення закону «Про очищення влади».

Схожі новини