Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні збільшується кількість smart-пасажирів громадського транспорту

  • 29.05.2019, 10:55
  • 577

Як повідомили в ПриватБанку, який активно впроваджує найдоступніші технології електронного квитка в Україні, за 4 місяці 2019 року українці придбали понад 2,3 мільйони електронних QR-квитків для оплати разових поїздок в міському електротранспорті та понад 17 тисяч електронних місячних проїзних у додатку Приват24, здійснили понад 84,9 тис. оплат через термінал карткою будь-якого банку чи пристроєм з NFC.

Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Нагадаємо, з 1 березня у Львові уперше в Україні запрацювала європейська тарифікація проїзду в електротранспорті — пасажири «оплачують» час, а не поїздку. ПриватБанк та «Львівелектротранс» запровадили нову зручність для львів’ян та гостей міста, власників смартфонів — півторагодинний електронний абонемент з необмеженою можливістю пересадки «трамвай-тролейбус». Його вартість складає 5,5 грн. Таким чином пасажири отримали можливість самостійно регулювати кількість поїздок протягом оплаченого часу.

Оплатити абонемент можна в мобільному додатку Приват24 (після його оновлення до останньої версії) шляхом сканування QR-коду на стікерах, які розташовані у вагонах рухомого електротранспорту. Після цього пасажир обирає відповідний варіант абонементу, оплачує його та отримує електронний квиток, на якому фіксується зворотній відлік часу. При здійсненні контролю пасажир пред’являє контролеру електронний квиток у додатку Приват24.

QR-асива статистика — усього в Україні проект електронного квитка від ПриватБанку працює в 22-х містах. Лідером з «оцифрування» міського транспорту є Львів, де за 4 місяці 2019 року е-квитками оплачено понад 1, 3 млн поїздок та понад 5 тис. місячних проїзних у додатку Приват24, здійснено також понад 19,4 тис. оплат через термінал карткою будь-якого банку чи пристроєм з NFC. В Івано-Франківську за аналогічний період наразі е-квитками оплачено понад 9 тис. поїздок, здійснено понад 19,4 тис. оплат через термінал карткою будь-якого банку чи пристроєм з NFC, а у Калуші за декілька днів з початку роботи «пілотного проекту» — 58 оплат через термінал карткою будь-якого банку чи пристроєм з NFC.

Більше інформації про інновації ПриватБанку — на сайті та у соціальній мережі.