Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Цитував кума Путіна в інавгураційній промові: шведські ЗМІ помітили плагіат у виступі президента Зеленського

  • 28.05.2019, 13:10
  • 830

Для успішної реінтеграції Донбасу потрібно повертати не території, а людей - цей месседж Віктора Медведчука у своїй інавгураційній промові використав президент України Володимир Зеленський.

Про це пише шведський новинний портал Nyheter.life, передає телеканал «Прямий».

«І Крим, і Донбас — це наша українська земля. Де ми втратили найголовніше. Це — люди», — нагадує видання цитату з інавгураційної промови Зеленського. «І сьогодні ми просто повинні (я впевнений, вони нас чують) повертати їх свідомість… ми втратили це свідомість. За ці роки влада не зробила нічого, щоб вони почували себе українцями», — заявив на урочистому засіданні у Раді він. Таким чином український президент фактично процитував основний месседж, який вже давно озвучує Віктор Медведчук: для успішної реінтеграції Донбасу потрібно повертати не території, а людей", — пише шведське видання.

«Ми будемо повертати людей через їх свідомість, через життєву необхідність не тільки для них, але і для нас…», — підкреслив голова політради української партії «Опозиційна платформа — За життя» 4 місяці тому на Всеукраїнському надзвичайному з'їзді партії.

У той же час, декларація про розвиток громадянського суспільства, народовладдя у 2012 році було задекларовано як мета руху «Україна вибори — право народу», який очолював Віктор Медведчук.

Нагадаємо, раніше Медведчук в інтерв'ю Financial Times заявив про свою підтримку Зеленського. «Якщо Зеленський дійсно хоче миру і відновлення економічного потенціалу України, то наша партія (Опозиційна платформа — За життя — ред.) підтримає його дії», — сказав Медведчук.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень