Передплата 2024 «Добрий господар»

Незаконне збагачення та недостовірне декларування статків міністра Омеляна: у суді оголосили обвинувачення

  • 28.05.2019, 12:58
  • 707

У Солом’янському райсуді Києва відбулось чергове судове засідання у справі про обвинувачення Міністра інфраструктури Володимира Омеляна щодо декларування недостовірної інформації, де був оголошений обвинувальний акт.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, передає Українська правда.

Зазначається, що на засіданні, яке відбулось 27 травня, прокурор САП оголосив обвинувальний акт, а судом було визначено порядок та обсяг дослідження доказів.

Повідомляється, що наступне засідання заплановане на 23 серпня.

Нагадаємо, 3 вересня 2018 року детективи НАБУ повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

За версією слідства, відомості в деклараціях міністра відрізняються від достовірних на понад 8 млн гривень. Омелян заявив, що доводитиме свою невинуватість у суді і повідомив, що на нього здійснювався тиск з боку НАБУ і йому відомо про факти співпраці керівництва НАБУ з українськими політиками.

У листопаді 2018 року НАБУ та САП завершили розслідування кримінального провадження стосовно Омеляна, а у лютому 2019 року — справу скерували до суду. 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368−2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

3 квітня повідомлялося, що суд закрив справу проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна у частині, яка стосувалась незаконного збагачення.

Схожі новини