Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд у Москві відхилив апеляції чотирьох українських моряків

  • 27.05.2019, 17:23
  • 515

Московський міський суд 27 травня відхилив апеляційні скарги на продовження термінів тримання під вартою захоплених біля берегів Криму українських моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки і Олега Мельничука.

Про це Крим.Реалії повідомив російський адвокат Микола Полозов.

«Щодо першої четвірки суд закінчився. Жодних змін у порівнянні з попередніми судами: скарги залишили без задоволення. Строки тримання під вартою залишили в силі», — сказав Полозов.

Московський міський суд 27 травня розглядає апеляційні скарги адвокатів двох четвірок захоплених біля берегів Криму українських моряків на продовження строків тримання під вартою.

Раніше США закликали негайно звільнити українських військових моряків і три судна, захоплені біля берегів Криму 25 листопада 2018 року.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що Трибунал ООН не має юрисдикції розглядати справу про захоплення українських моряків.

У МЗС України зазначили, що захоплення Росією військових кораблів і військовослужбовців порушує Конвенцію Організації Об'єднаних Націй з морського права і звичайне міжнародне право, що гарантує повний імунітет військово-морських кораблів та їх персоналу, в тому числі від захоплення, затримання і всіх форм національних правових процедур.

«Запит про тимчасові заходи, за яким виніс рішення Міжнародний трибунал з морського права, має на меті отримати захист від подальшої непоправної шкоди правам України під час розгляду справи по суті», — зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Президент України Володимир Зеленський заявив 25 травня, що виконання Росією наказу Міжнародного трибуналу ООН про звільнення захоплених українських моряків і кораблів «може стати першим сигналом з боку російського керівництва про реальну готовність до припинення конфлікту з Україною».

Російський адвокат Микола Полозов повідомив, що невиконання та ігнорування рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо звільнення українських військових і кораблів від 25 травня може спричинити політичні та економічні ризики для Росії.

Міжнародний трибунал з морського права на засіданні в Гамбурзі у справі захоплених Росією українських моряків 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити військові кораблі і повернути їх під контроль України.

Схожі новини