Передплата 2024 ВЗ

У Львові розпочалась масштабна безстрокова акція протесту проти Садового

У Львові, у понеділок, 27 травня, активісти та учасники бойових дій вийшли на акцію протесту з вимогою відправити у відставку міського голову Львова Андрія Садового.

Про це повідомляє «Вголос».

Учасники акції протесту вимагають відправити у відставку не лише міського голову, а й його заступників. Вони перед приміщенням Ратуші встановили кілька наметів, де мешкатимуть доти, поки Садовий не покине пост мера Львова. Варто додати, що одразу після початку акції, Львівську міську раду закрили для відвідувачів, а вхід оточила «Муніципальна варта». Причину таких дій у ЛМР не коментують

Активісти встановили на площі і манекен Андрія Садового, в якого із кишень видніються долари.

«Ми вимагаємо відправити у відставку Андрія Садового та його заступників. Через них у місті багато проблем та безгосподарність. Ми тут чергуватимемо до тих під, поки цього не станеться. Також ми тут малюємо Лиса Микиту — він символізує нашого мера. Ми тут підібрали специфічну колористику: хочемо показати, що Андрій Іванович насправді не рудий, а — голубий», — сказав у коментарі керівник ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський.

Прийшли на акцію протесту й учасники російсько-української війни. Голова Г О «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків пояснила, що учасники АТО прийшли під Ратушу з пікетом, оскільки чиновники Садового й досі нічого не зробити, щоб забезпечити військових житлом чи виділити їм передбачену законом земельну ділянку.

Скільки триватиме акція протесту — поки невідомо.

Схожі новини