Передплата 2024 ВЗ

Святослав Вакарчук присвятив пісню кримськотатарському народові

  • 27.05.2019, 15:46
  • 516

Під час концерту «Океан не мовчить» на ВДНГ 26 травня Святослав Вакарчук виконав пісню, яку присвятив кримським татарам.

Про це повідомляє телеканал «ATR».

«Долі нас, українців і кримських татар, дуже схожі. Нас завжди хотіли поставити в рамки. Хотіли протягом історії не дати нам бути собою. Дуже велика повага до цілого народу, який депортували в Середню Азію, а вони повернулися назад на Батьківщину і продовжують плекати свою культуру. І сьогодні, на жаль, у знову анексованому Росією Криму ми бачимо як повторюється історія. Я хочу щиро побажати і кримським татарам, і українцям витримки, бути всім разом. Тому що разом ми обов'язково переможемо, повернемося на рідну землю і разом побудуємо прекрасну країну «, — сказав Вакарчук.

Після цього він виконав пісню, присвячену боротьбі кримських татар за незалежність.


«Ця пісня присвячується боротьбі за спільну сім'ю, велику країну, в якій живуть і кримські татари, і українці та інші нації. І нас ніколи не подолати», — сказав Вакарчук і заспівав пісню «Коли тобі важко».

Окрім того, як зазначається, перед тим як заспівати пісню, лідер «Океан Ельзи» розповів глядачам про виставку, присвячену 75-й річниці геноциду кримських татар сталінським режимом «Вкрадений Крим. Історія депортації», яку він відвідав разом із Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та першим заступником міністра інформаційної політики Еміне Джапаровою в останній день її експонування.

Схожі новини