Передплата 2024 «Добра кухня»

Підготовка до масштабного пограбування України: депутат пояснив ідею Коломойського про дефолт

  • 27.05.2019, 09:33
  • 1 874

Олігарх Ігор Коломойський виступив за оголошення Україною дефолту з метою дешево скупити державні активи і землю в Україні.

Про це народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв написав на своїй сторінці у Facebook, передає телеканал «Прямий».

«Ігор Валерійович — за дефолт! Те, що це може бути 70−80 гривень за долар, цей побічний, так би мовити, ефект він скромно обійшов увагою», — повідомив депутат.

Також він висловив припущення, що Коломойському заважає Міжнародний валютний фонд.

«Коломойський хоче повернути або урвати собі щось від націоналізованого ПриватБанку. Це неодмінно призведе до проблем з МВФ, від якого ми залежимо, особливо в період пікових виплат за позиками урядів Тимошенко й Азарова (і це розуміють навіть у Зеленського). Але МВФ Коломойському дуже заважає», — зазначив депутат.

Ар'єв окремо додав, що якщо буде оголошено дефолт, то Коломойський зможе скористатися такою ситуацією у своїх інтересах, скуповуючи держмайно і землю.

«В умовах пост-дефолту вся країна стає дешевшою: легко і дешево буде купувати державне майно, а головне — землю… Шкода, що у Верховній Раді не набралися сміливості скасувати мораторій на продаж землі вчасно, коли ціни були на піку», — написав Ар'єв.

Він зауважив, що тепер все залежить від уряду і Нацбанку — чи готові вони стати співучасниками чергового пограбування України?.

«Цей уряд, очевидно, ні. Тому і поспішають із парламентськими виборами», — підсумував Ар'єв.

Схожі новини