Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Петиції про визнання Голодомору геноцидом в Німеччині не вистачає 10 тисяч підписів

  • 26.05.2019, 19:11
  • 773

Петиції із закликом до німецького Бундестагу визнати Голодомор геноцидом українського народу не вистачає 10 тисяч підписів.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Нагадаємо, наприкінці квітня на сайті парламенту Німеччини з’явилася петиція щодо визнання Голодомору в Україні геноцидом. Петицію мають право підтримувати також громадяни України.

У її тексті йдеться, що німецький Бундестаг, як і 23 уряди інших країн світу, має визначити, що Голодомор в Україні в 1932—1933 роках — це геноцид українського народу, спричинений радянським режимом під керівництвом Сталіна.

Щоб німецькі депутати розглянули петицію, вона має зібрати 50 тисяч голосів. Станом на 26 травня петиція зібрала 39 659 підписів. Підписати звернення можна до 27 травня.

Раніше глава МЗС Павло Клімкін закликав поставити свій підпис під петицією та розмістив посилання на інструкцію з візуалізацією, як це зробити.

Підтримати звернення до німецьких депутатів у неділю закликав нардеп Володимир Ар’єв. «Поширюйте. Зберемо необхідну кількість підписів разом! Тепер треба особливо проявляти міжнародну активність. Кожному», — написав він на своїй Facebook-сторінці.

До закликів приєднався співак, лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук.

«Залишився 1 день. Поширюйте, підписуйтесь! Нагадаю, петиція про визнання Німеччиною Голодомору 1932−1933 років геноцидом українського народу. Важливо!», — зазначив Вакарчук у Facebook.

Схожі новини