Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Прикинь, чувак, це все вже створили до тебе»: Омелян жорстко розкритикував Зеленського

  • 25.05.2019, 17:29
  • 1 161

Міністр інфраструктури Володимир Омелян розгорнуто прокоментував виступ президента Володимира Зеленського на форумі інтернет-діячів іForum-2019, де той виголосив свою публічну промову російською мовою з додаванням елементів молодіжного сленгу й розкритикував діяльність «чиновників».

Відповідне звернення до глави держави очільник Мінінфраструктури розмістив у себе на Facebook.

«Правильно говорити не „діджеталізація“, а дигіталізація і, уявіть собі, — ми правильно вимовляємо це слово! Можливо на українській — цифровізація. А хтось на ньому запнувся… Напевно тому, що, як мінімум, не розуміє, що це таке. Нічого, чувак, ми пояснимо. Тому що у нас у всіх мізків більше, ніж у вас. І вибачайте, що українською, бо кацапською чиновнику не личить говорити, тим паче президенту», — написав Омелян.

За його словами, зокрема, порівнювати Україну з Африкою у царині рівня технологій мобільного зв'язку є недоречним.

«…У нас вже є мобільний зв’язок 4G, і він розвивається. А ще у 2013 і 3G не було», — зазначив Омелян.

«Минулого місяца запущено пілотний проект 5G на транспортній інфраструктурі (це ті самі безпілотні автомобілі, Big Data і таке інше). Чи мало? Нам треба перескочити відразу на телепатію? Ми ще не оголошували цей проект, як і телекінез, але вже над ним працюємо», — продовжив міністр.

Окрім того, як наголошує Омелян, в Україні «вже всі перейшли на цифрові підписи та електронний документообіг, сервіси переходять в цифру, дигіталізація відбувається всюди».

Те ж сам стосується блокчейну в роботі держреєстрів, додав урядовець.

«Блокчейн-реєстри? СЕТАМ на блокчейні, геокадастр на блокчейні, реєстр колісних транспортних засобів Мінінфраструктури вже на етапі переведення на блокчейн. Може щось нове представите? Чи не стало відмовитись від хайпового слова?», — написав Омелян.

Що ж стосується кількості елекарів в країні, то тут має місце «вибухове зростання їх кількості».

«Інфраструктура, виробництво? Всі законодавчі ініціативи ще минулого року передані від Мінінфраструктури до парламенту», — підкреслив міністр.

«Прикинь, чувак, все, про що ти сказав, вже в Україні реалізовується! Ліфт працює, тільки не ти його започаткував! І ти максимум там ліфтер, бо навіть кнопки належать не тобі. Може досить популізму, чувак? Капітан Очевидність в нашій країні вже є. Не треба жонглювати термінами, які ви, м’яко кажучи, не розумієте. Перед тим, як критикувати роботу інших людей — придумай щось своє і розберись в термінах, — підсумував міністр. — І покажи нам нарешті свою програму з проектами, інновативний ти наш. Інакше це факінг бла-бла-бла».

Схожі новини