Передплата 2024 «Добра кухня»

«Відсутня юрисдикція»: у Кремлі відреагували на програш у Трибуналі ООН

  • 25.05.2019, 15:54
  • 842

Міністерство закордонних справ Росії виключило наявність юрисдикції у Міжнародного трибуналу ООН з морського права розглядати справу України проти РФ щодо захоплених українських суден і моряків.

Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ за результатами засідання трибуналу, повідомляє ТСН.

«Як раніше неодноразово зазначалося російською стороною, заяви, зроблені як Росією, так і Україною, під час підписання та ратифікації Конвенції ООН з морського права 1982 року, виключають можливість задіяння передбачених Конвенцією процедур вирішення спорів щодо інциденту 25 листопада 2018 року в районі Керченської протоки», — йдеться в повідомленні.

Під час подальшого арбітражного розгляду росіяни «мають намір послідовно відстоювати свою позицію, зокрема відсутність у арбітражу юрисдикції розглядати дану ситуацію».

«Уникнути її виникнення можна було за умови дотримання вимог російського законодавства, що стосуються судноплавства в цьому районі. Закликаємо українську сторону діяти саме так надалі», — резюмували в МЗС РФ.

Зазначимо, російська делегація була відсутня під час розгляду справи України проти Росії, що відбулася у суботу, 25 травня.

Як повідомлялося, 25 травня Міжнародний трибунал ООН з морського права зобов’язав Росію відпустити захоплених у Керченській протоці українських моряків і військові кораблі.