Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вбивство Гандзюк: Мангер пройшов перевірку на поліграфі

  • 24.05.2019, 12:40
  • 620

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який є фігурантом справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, пройшов перевірку на поліграфі.

Про це він сам повідомив у Facebook.

«Отже, поліграф (він же детектор брехні) пройдено. Відповіді на найболючіші питання, що цікавлять громадськість, надано. Чи знав я про те, що планується напад на Катерину Гандзюк? — ні. Чи брав я будь-яку участь в цих жахливих діях? — ні. Чи знаю я, де знаходиться замовник? — ні. Поліграф показав: ці та інші відповіді — правдиві», — йдеться у дописі.

З його слів, днями він пройшов цю процедуру, проводила яку експерт-поліграфолог Всеукраїнської асоціації поліграфологів, психолог Тетяна Пономарьова.

«Вся процедура тривала більше 4 годин, відповідати можна було тільки „так“ або „ні“. Дослідження проводилося відповідно до вимог і стандартів американської асоціації поліграфологів, Всеукраїнської асоціації поліграфологів і чинного законодавства України», — вказав голова Херсонської облради.

Мангер також зауважив, що його відповіді на питання, що часто порушувалися під час судів, поліграф показав як «невизначений результат».

«Наприклад: „Чи знаєте Ви, хто причетний до організації нападу на Гандзюк?“. Я відповідаю „ні“, і поліграф фіксує мої коливання — адже я сто разів вже чув ці прізвища в суді: Павловський, Торбін і т.д. Або: „Вам відомо, що послугувало метою нападу на Гандзюк?“ — я відповідаю „ні“, і апарат фіксує недостовірність інформації. Звичайно, адже згідно зі свідченнями, озвученим в залі суду, Павловський не один раз озвучував це виконавцям нападу. Тому збрехати детектору, повірте, неможливо», — додав посадовець.

Також він навів деякі запитання.

«Ви брали яку-небудь навмисну участь у підготовці організації нападу на Гандзюк?» — ні!
«У скоєнні злочину щодо Гандзюк 31.07.18, Ви причетні до організації скоєння нападу?» — ні!
«Ви особисто чули, як Доценко неприязно висловлювався на адресу народного депутата України Юлії Тимошенко?» — так!
«Вам відомо про створення Доценком кримінальних угруповань на території Херсонської області?» — так!
«Вам відомо, які відносини склалися між Гандзюк і Доценко?» — так!", — написав Мангер.

Нагадаємо, Владиславу Мангеру у справі вбивства Катерини Гандзюк змінено підозру на ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 121 К К України як організатору злочину, скоєного за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що про підозру в організації вбивства активістки оголошено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

У квітні підозру йому змінили з особливо тяжкого злочину на тяжкий — «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

Схожі новини