Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ГПУ знайшла чергові докази військової присутності Росії на Донбасі

  • 24.05.2019, 14:27
  • 621

Військові знайшли снайперську гвинтівку російського виробництва та малогабаритний реактивний вогнемет, яких немає на озброєнні в української армії.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У ході слідчих (розшукових) дій в зоні проведення операції Об’єднаних сил працівниками управління спільно зі співробітниками військової контррозвідки Служби безпеки України виявлено снайперську гвинтівку СВД із оптичним прицілом ПСО-1 російського виробництва зі штатним заводським прикладом та цівкою, що постачаються на замовлення Збройних Сил Російської Федерації.

Вказана снайперська гвинтівка з оптичним прицілом віднайдена після знищення позиції снайпера російсько-терористичних військ поблизу населеного пункту Красногорівка Мар’їнського району Донецької області на початку березня 2018 року.

Разом із цим, у населеному пункті Водяне Волноваського району Донецької області військовослужбовцями Збройних Сил України виявлено 72 мм малогабаритний реактивний вогнемет «МРО-А» з пострілом, в характерному для Збройних Сил Російської Федерації камуфляжному фарбуванні.

За попередньою інформацією Міністерства оборони України, зазначені засоби ураження на забезпеченні Збройних Сил України не перебувають.

«Місця виявлення зазначених зразків, а також факти їх використання в Донецькій області, свідчать про військову агресію Збройних Сил Російської Федерації та підконтрольних їм незаконних збройних формувань. На теперішній час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває», — зазначили у ГПУ.

Схожі новини