Передплата 2024 «Добра кухня»

Восьмирічний художник зі Львова створив галерею портретів монстриків

Язикатий Монстр, Китайський Кіт, НадНова Зірка, Чубата Вчителька, Кіт, який згорів у Хмарі, ОрелЛевМонстр та інша братія — усе це персонажі творчості восьмирічного львів’янина Володі Кудлейчука. Щойно юний художник мав персональну виставку з 34  картин під назвою «Монстр, який харчується зірками» - у відділі мистецтв ART Prostir Центральної дитячої бібліотеки Львова (вул. Окуневського, 3).

Володя розповів «ВЗ», що, крім малювання, цікавиться всіма видами мистецтва, зокрема, оригамі, ліпленням. Любить читати, із задоволенням відвідує заняття школи бойового гопака. Малює здебільшого кольоровими фломастерами, «портретує» уявних монстрів, яких доповнюють портрети вчительок, рідних, батьків та автопортрети. Перший портрет монстра виконав у віці 6,5 року.

Володя народився у творчій сім’ї. Мама Олена Кудлейчук — музикант, дизайнер одягу, навчалася у Львівській національній академії мистецтв. Батько, Володимир Кудлейчук, родом з міста Надвірної Івано-Франківської області. Закінчив Косівський коледж прикладного та декоративного мистецтва, потім Львівську національну академію мистецтв (художнє дерево). Поза тим освоїв фах художнього ковальства і активно працює в цьому напрямі.

Батько розповів, дуже вдячний тим монстрам, бо вони настільки захопили сина, що відвернули його увагу від комп’ютера та інших гаджетів. Також пан Володимир помітив, що малюнки сина ставали більш зрілими та монументальними під впливом переглядів альбому народної художниці Марії Примаченко. А вона також створювала образи фантасмагоричних звірів.

Схожі новини