Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Зайва енергійність і забагато акторства»: психологи розшифрували поведінку Зеленського на інавгурації

  • 21.05.2019, 18:24
  • 800

Валентин Кім побачив у Зеленському щирі злість, зневагу, бажання ніяк не пов’язувати себе зі старою владою.

Психологи оцінили поведінку, жести та міміку нового президента на інавгурації, пише «Главком».

Аналізуючи мову тіла Зеленського, експерт із питань невербальної комунікації Валентин Кім розділив її на дві моделі: № 1 — на майданчику перед Верховною Радою, де зібралися прихильники Зеленського, і № 2 — у Верховній Раді.

На локації № 1 він рухався пішки, випромінюючи енергію, демонструючи широкі, розмашисті рухи і живу ходу.

«Його хода нагадувала ходу президента Джорджа Буша-молодшого, який свідомо її змінював. Зазвичай так ніхто не ходить, бо треба мати постійно збуджену нервову систему, щоб настільки енергійно рухатися. Так люди ходять тільки коли хочуть показати себе з кращої сторони, показати, наскільки вони енергійні і націлені на якесь протистояння», — коментує Кім.

Також експерт звертає увагу на широку і достатньо щиру посмішку Володимира Зеленського.

Соціальний психолог Вадим Васютинський підкреслює, що своєю жвавою ходою і відкритістю Зеленський намагався демонструвати, що він з народом, що президент не відокремлений від людей, а запросто може підійти, привітатися і зробити селфі.

«Такий чином Зеленський хоче показати, що він не такий насуплений і закомплексований, якими були всі попередники і, так би мовити, системні політики. А ось такий демократичний лідер», — заявляє Васютинський.

Щодо моделі поведінки у Верховній Раді, тут Зеленський демонстративно підкреслював дві ключові емоції — гнів і зневагу, адресовані старій владі.

«У залі його емоційна картина була дуже бідна і одноманітна. Він демонстрував агресію і зневагу. За весь час інавгурації був тільки один момент, після того, як Зеленський передав булаву, коли він засміявся. І це була дійсно щира посмішка. Але одразу він цю емоцію загасив, і обличчя знову стало скорботно-озлобленим», — пояснює психолог Кім.

Експерт запевнив, що у Раді Зеленський відверто акцентує увагу на тому, що він ненавидить цих людей.
Водночас, обидва експерти зазначають, що Зеленському блискуче вдалося поєднати свій артистизм з офіціозом.

«Зеленський витримав все, що потрібно, не вийшов ні за які межі, навіть у змісті промови, де „наїхав“ на всіх потроху. Там, де треба було бути стриманим, серйозним, поважним, Зеленський це робив. Де можна було дозволити собі трішечки більше — він собі це дозволяв», — додав психолог Васютинський.

Схожі новини