Передплата 2024 ВЗ

Скандал на Євробаченні: продюсер переможця виправдався за помилку

  • 20.05.2019, 17:12
  • 728

Євробачення 2019, яке 18 травня завершилося грандіозним фіналом, не обійшлося і без скандалів. Річ у тім, що перемогу Дункана Лоуренса хотіли скасувати, оскільки його пісня Arcade порушила правила конкурсу.

Проте нещодавно продюсер нідерландця виправдався за помилку, пише РБК.

Нагадаємо, Дункан Лоуренс виступав під номером 12. Його номер був досить скромним — виконавець, фортепіано і його щира сповідь про складні стосунки з першою любов'ю — пісня «Arcade».

Справа в тому, що переможна пісня Лоуренса вже була ним прилюдна — заспівана ще в 2017 році. А правила конкурсу говорять, що до Євробачення допускаються лише пісні, комерційний реліз яких відбувся до 1 вересня попереднього року (тобто 2018. — Ред.).

Продюсер Лоуренса Воутер Харді розповів про пісню, яка принесла йому підопічному перемогу на Євробаченні. Він визнав, що пісня не нова, але зазначив, що над нею працювали довгих два роки. І з тих пір, як Дункан виконав її на тому студентському шоу, вона сильно видозмінилася. Про це повідомляє голландське видання «Algemeen Dagblad».

«Ми пройшли весь шлях з Arcade… Від різних темпів до зовсім іншого ключу», — підкреслив Харді.

Також продюсер зазначив, що формально правила конкурсу не були порушені, адже одноразове виконання пісні наживо не може вважатися офіційним релізом.