Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко відзначив неприпустимість повернення України в лоно Росії

  • 19.05.2019, 13:29
  • 588

Президент України Петро Порошенко наголосив на неприпустимості повернення України в лоно Росії та політичних загравань з агресором.

Як повідомляє УНІАН, про це він заявив під час церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили».

Порошенко в черговий раз підтвердив тезу про незворотність європейського курсу України та наголосив на неприпустимості повернення України в лоно Російської Федерації. «На землі, де дерева ростуть з людської крові, не може бути й мови про політичні загравання з агресором та спадкоємцем режиму, який цю кров проливав», — підкреслив він. За його словами, за останні п'ять років фактично завершено процес декомунізації в Україні та заборонена комуністична ідеологія.

«Православна церква в Україні отримала від Вселенського патріарха Томос про автокефалію. Створена боєздатна українська армія, яка надійно захищає нас від загарбників у розв'язаній московським режимом війні. Досягнуті значні успіхи у співпраці з країнами — світовими лідерами та міжнародними інститутами, проведено низку реформ у напрямку адаптації українського законодавства до європейських стандартів», — додав він.

Схожі новини