Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ВВС зніме фільм про отруєння "Новачком" у Великобританії

  • 18.05.2019, 17:08
  • 493

Британський телеканал BBC зніме драму у двох частинах про інцидент у Солсбері, де в березні 2018 року отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Британська телерадіокомпанія ВВС зніме двосерійну драму за мотивами історії про отруєння нервово-паралітичним агентом «Новачок» у Великобританії у 2018 році. Про це повідомляє Гордон ua з посиланням на сайт британського мовника.

Стрічка розповість про те, «як прості люди реагували на кризу на порозі свого будинку, демонструючи надзвичайний героїзм», ідеться в повідомленні.

Ні назви фільму, ні дати його виходу поки не оголошено. Кастингу акторів теж поки не було.

Сценарій до фільму написали Адам Паттерсон і Деклан Лоун, які назвали великою честю для себе можливість розповісти про цю історію в кіно.

У березні 2018 року «Новачком» отруїли екс-полковника ГРУ Р Ф Сергія Скрипаля і його дочку Юлію, захворів також поліцейський Нік Бейлі, який працював на місці інциденту.

У червні після отруєння «Новачком» було госпіталізовано жителів Еймсбері Роулі і його подругу Дон Стерджесс.

За інформацією The Sun, пара відвідувала сади королеви Єлизавети в Солсбері, розташовані за 1,6 км від місця, де в березні «Новачком» було отруєно Скрипалів. Слідство не вважає інцидент із Роулі і Стерджесс спланованим замахом. За словами міністра безпеки Великобританії Бена Воллеса, постраждала пара не була пов'язаною зі Скрипалями.

Роулі повідомив слідчим, що знайшов флакон із рідиною, вирішив, що це парфуми, і дав його Стерджесс. Та нанесла рідину собі на обличчя і зап'ястя.

Усі постраждалі, окрім Стерджесс, вижили.

5 вересня у прокуратурі Британії назвали прізвища, під якими підозрювані у скоєнні отруєння в'їхали у країну, — Олександр Петров і Руслан Боширов. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей підкреслила, що вони є офіцерами ГРУ.

Двоє чоловіків, чиї фото опублікувала британська прокуратура, заявили в телеінтерв'ю, що справді були в Солсбері в березні, але їздили туди суто на екскурсію. Свою причетність до отруєння та до роботи в ГРУ вони заперечували.

26 вересня в розслідуванні групи Bellingcat та The Insider було зазначено, що людина, відома під прізвищем Боширов, — це полковник Головного управління Генштабу Р Ф Анатолій Чепіга.

8 жовтня було оприлюднено результати другого розслідування, згідно з яким справжнє прізвище Петрова — Мішкін. У повідомленні йшлося, що він — військовий лікар, випускник Військово-медичної академії імені Кірова.

Схожі новини