Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Україна питає: Хто замовив Катю Гандзюк» — у десятках міст люди вийшли на акції

  • 18.05.2019, 13:06
  • 632

У Києві та десятках інших українських міст сотні активістів та небайдужих вийшли на акції пам’яті загиблої радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Вони вимагають розслідувати резонансні вбивства та атаки на громадських діячів та притягти до відповідальності замовників убивства Катерини.

Про це повідомляє Громадське.

У столиці друзі та знайомі Каті Гандзюк вийшли під Адміністрацію президента по вул. Банковій. До них приєднався тато вбитої громадської діячки — Віктор Гандзюк.

Нагадаємо:

11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. В той же день очільник Херсонської облради вийшов із СІЗО під заставу, а 18 лютого він вийшов на роботу.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його звинуватили у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом'якшення» покарання.

Крім того, кримінальну статтю пом'якшили ймовірному замовнику нападу на Гандзюк Владиславу Мангеру, очільнику Херсонської облради.

23 квітня стало відомо, що підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк — Сергію Торбіну та чотирьом іншим ймовірним виконавцям убивства активістки «пом'якшили» підозру: тепер їх звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, а не у «вбивстві». У ГПУ пояснили, що зробили це, бо фігуранти справи пішли на угоду зі слідством.

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти людей, яких обвинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що спричинили її смерть.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні.

Херсонську активістку, а також радницю міського голови Катерину Гандзюк 31 липня облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

Схожі новини