Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Черкащині батько знущався з дочки-школярки

  • 16.05.2019, 20:27
  • 6 204

В Україні все частіше використовують дітей для виробництва роликів для дорослих. Причому, нерідко власні батьки.

Останній випадок стався в місті Сміла Черкаської області. Там батько змушував зніматися для порно рідну дочку, а за спробу відмовитися — жорстко бив. У домашній «порностудії» брала участь і мама дівчинки, пише OBOZREVATEL.

Бив і змушував роздягатися

Ще 21 березня в поліцію звернулася 15-річна школярка зі скаргою на власного 38-річного батька. Вона розповіла слідчому, що влітку минулого року чоловік її побив, змусив повністю оголитися і почав знімати.

Потім чоловік почав змушувати її дивитися відео «для дорослих», в якому також знімався він та її мама. Такі знущання стали в родині звичними.

На 8 березня батько надіслав дівчинці фото в соцмережах, на якому вона зображена оголеною у відверто еротичній позі. Потім він почав надсилати зі свого мобільного телефону і фото її оголеною матері. А пізніше — почав відкрито чіплятися до дочки, мацати її за груди і постійно змушував дивитися відверті відео.

Школярка не хотіла повертатися додому. Тому поліція відправила її в реабілітаційний центр, зараз ухвалюється рішення, де вона житиме. Також дівчинці призначена психолого-психіатрична експертиза.

Поліція провела обшук у квартирі, де живе ця сім'я. Там вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони, носії інформації, банківську картку та документи. Деякі з документів виявилися краденими. Також виявлені матеріали порнографічного характеру.

Проти батька дівчинки відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 К К України (розбещення неповнолітніх). Після проведення експертиз йому буде вручено підозру. Що стосується ролі мами в цій історії та її мотивів, то у кіберполіції поки не уточнюють цей момент.

«Поки триває слідство, всі ці моменти з'ясовуються. Але ми не можемо про це говорити, щоб не нашкодити слідству», — сказала спікер кіберполіції Юлія Квітко.

Заробляють на власних дітях

Випадків, коли поліція накриває дитячі або сімейні порностудії, стає все більше. Наприклад, у липні минулого року в Бердичеві затримали молодого батька, який використовував свою 8-місячну доньку для зйомки порновідео і фото. Робив він це, коли дружини не було вдома. Дружина впізнала на відео свою доньку, а також чоловіка.

А в кінці минулого року суд взяв під арешт 45-річного батька з Київщини. З'ясувалося, що він ґвалтував двох своїх 14 і 15-річних дочок і знімав відео цих сцен. У зйомках брав участь і хрещений батько дівчаток. Потім відео продавали через DarkWeb іноземцям.

У Полтавській області судять батьків, які протягом 2,5 років знімали сексуальні сцени із власною дочкою. Цим бізнесом вони зайнялися, коли дівчинці було всього три рочки.

Як розповіли в поліції, на різних орендованих квартирах вони знімали відео порнографічного характеру і потім продавали це через інтернет.

Батькам загрожує до 15 років позбавлення волі, а дівчинку відправили на соціально-психологічну реабілітацію.

Скільки заробляють

Дуже часто про те, що українських дітей знімають у порно, наші поліцейські дізнаються від своїх зарубіжних колег. Бо таку «продукцію» показують на закритих ресурсах, а розплачуються за неї криптовалютою. Коли іноземні спецслужби проводять операцію і розкривають мережу, то виявляють сліди з України. Тоді дані передають нашим правоохоронцям.

Кажуть, що на закритих сайтах дуже багато дітей європейської зовнішності. Не виключено, що серед них є і українські діти.

За словами керівника Лабораторії комп'ютерної криміналістики Cyberlab Сергія Прокопенка, вся продукція викладається на спеціалізованих анонімних сайтах.

«Ті, хто ними користується, проходять складну реєстрацію та здійснюють попередню оплату», — пояснив Прокопенко.

«Ця сфера оцінюється в мільярди доларів. Власники порнороликів отримують до 1000 доларів за кожен. Причому часто розрахунки відбуваються у криптовалюті. Звісно, безпосереднім учасникам зйомок вони платять менше. Стоять за цим іноземці, часто чеченці, кавказці», — уточнив у бесіді з нами глава асоціації Troubleshooter Сергій Креймер.

Українці, які самі знімалися в подібних домашніх відео або використовували для цього власних дітей, зізнаються, що за один ролик їм платили по 1,5 тисячі гривень, а за 10−20 фото — тисячу гривень.

Схожі новини