Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко заявила про вихід з мінських переговорів по Донбасу

  • 16.05.2019, 19:10
  • 808

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко подала заяву на звільнення з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання на Донбасі і представника гуманітарної підгрупи в Тристоронній контактній групі в Мінську. Вона регулярно висувала вимоги Києва на переговорах в Мінську.

Вона повідомила, що на сьогоднішній неформальній мінській платформі в парламенті представила депутатам свій звіт за п'ять років роботи у мінській групі, інформує «Сегодня».

«Для мене ця проблематика стала частиною життя. І є радість від зробленого, біль від невдач, є і певне внутрішнє вигоряння, тому що це психологічно непроста історія. Подякувала МЗС, СБУ, ГПУ, церкві, волонтерам, колегам-депутатам, неурядовим організаціям, родинам заручників за співпрацю. Також подякувала президенту Порошенку за високу довіру і честь працювати над питаннями реінтеграції та повернення миру на Донбас і написала заяву на звільнення. Теми миру, реінтеграції, допомоги Донбасу і заручникам, боротьби з агресором, пролонгації санкцій проти РФ, підтримки української армії і надалі залишаться в центрі моєї уваги і підтримки», — написала Геращенко у Facebook.

Відзначимо, за весь час роботу в Мінську вона не раз повідомляла, що російська сторона то зривала переговори, то відмовлялася від пропозицій з обміну заручниками. Так, наприклад, в кінці березня Україна зробила нову пропозицію Росії щодо обміну заручниками.

Також раніше Геращенко заявляла, що Росія буде змушена розблокувати обмін полонених. За її словами, це може статися після президентських виборів в Україні.

Схожі новини