Передплата 2024 «Добра кухня»

Хабар у вигляді елітної квартири: САП порушила провадження проти нардепа Лещенка

  • 16.05.2019, 17:53
  • 611

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження стосовно народного депутата України Сергія Лещенка за підозрою в отриманні хабара у вигляді елітної квартири.

Про це повідомляє прес-служба САП у Facebook.

«Зважаючи на появу у деяких засобах масової інформації публікацій стосовно Народного депутата України Сергія Лещенка, а саме купівлі елітної квартири у центрі столиці за кошти, начебто отримані в якості неправомірної вигоди, повідомляємо наступне. Відповідно опублікованої у ЗМІ інформації народний депутат систематично отримував мільйонні хабарі від підприємця за лобіювання бізнес-інтересів останнього, а саме здійснення впливу на посадовців органів влади та правоохоронних органів, а також формування необхідних суспільних думок у медіапросторі», — наголошується у повідомленні.

Зазначається, що з метою перевірки викладених у публікації фактів прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч. 4 ст. 368 К К України та викликано на допит Народного депутата України Сергія Лещенка.

Досудове розслідування у вказаному провадженні доручено Національному антикорупційному бюро України. САП здійснюватиме процесуальне керівництво.

Схожі новини