Передплата 2024 «Добре здоров’я»

День вишиванки у Львові: в український національний одяг вбрали скульптури на площі Ринок

  • 16.05.2019, 12:30
  • 1 217

Львівські античні статуї та фігури левів сьогодні, з нагоди Дня Вишиванки, «змінили» своє вбрання.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Так, статуї Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани одягнули у вишиванки.

Також вишиванки приміряли й на левів міста — на найбільшого лева, що був встановлений до сторіччя ЗУНР та «левів-охоронців» Ратуші. Окрім того, на фасаді мерії вивісили тематичний банер, а впродовж дня на пл. Ринок діятимуть тематичні фотозони.

«День вишиванки вже традиційно у Львові є мегапопулярним святом, коли містяни витягають свої вишиванки і йдуть у них на роботу чи на навчання. Це своєрідний код ідентифікації та велика прикраса нашого міста», — зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Також на пл. Ринок відкрили фотовиставку дітей з інвалідністю у вишиванках. На відкритті виставки були присутні партнери, які допомогли реалізувати ідею: Юлія Аронова — голова ГО «Розправлені крила», батьки та діти-моделі фотосесії, Світлана Бачинська (фотограф), Марія Кокота (адміністратор) фотостудії Art Studio Passage, представники ательє Lady Di Atelier та ТМ «Скиба», які надали вишиті костюми для моделей фотосесії.

Цьогоріч День Вишиванки святкують 16 травня, за традицією в третій четвер травня. Щорічно у цей день люди одягають барвисті вишиванки, різноманітність яких по-справжньому вражає. Зберігаючи традиційні народні мотиви, сучасні вишиванки виглядають стильно та актуально.

Схожі новини