Передплата 2024 ВЗ

"Бурштиновий " нардеп подав на Порошенка і Ситника позов до суду

  • 15.05.2019, 18:55
  • 560

Народний депутат Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов проти президента України Петра Порошенка та директора Національного бюро розслідувань Артема Ситника.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на прес-службу суду.

«Позивач просить суд встановити відсутність у президента України повноважень щодо призначення директора Національного антикорупційного бюро України», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також Розенблат вимагає встановити відсутність у Артема Ситника компетенції для виконання обов’язків директора НАБУ та визнати протиправними його дії на цій посаді.

Наразі суд досліджує матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, в червні 2017 року Національне антикорупційне бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, — понад 300 тисяч гривень. Крім цього, 19 червня детективи НАБУ ще й затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч доларів.

У лютому 2018 року Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з Розенблата. А у квітні політикові дозволили виїжджати за кордон.

Схожі новини