Передплата 2024 «Добрий господар»

WhatsApp використали для завантаження у смартфони програм-шпигунів — Financial Times

Уразливість у месенджері WhatsApp, акції якого належать Facebook, дозволила зловмисникам завантажити на смартфони користувачів шпигунські програми ізраїльського походження. Про це повідомили у WhatsApp, пише газета Financial Times.

WhatsApp, яким користуються близько 1,5 мільярда людей у світі, заявив, що на початку місяця виявив втручання зловмисників у смартфони, на яких був встановлений додаток.

З'ясувалось, що невідомі можуть встановлювати програмне забезпечення для спостереження на iPhone і Android завдяки функції телефонного дзвінка додатку.

Шкідливі програми були таємно розроблені ізраїльською компанією NSO Group, вони можуть передаватися навіть у тому випадку, якщо користувачі не відповідають на телефоні дзвінки у додатку.

Водночас у компанії NSO Group, яка займається розробкою ПЗ для близькосхідних і західних спецслужб, не знають про зловживання — там заявили, що проведуть внутрішнє розслідування.

Наразі WhatsApp намагається з'ясувати, скільки телефонів було уражено за допомогою цього методу, повідомив Financial Times співрозмовник, ознайомлений з проблемою.

Розробники WhatsApp виявили лазівку у додатку на початку травня, а у неділю, 12 травня, намагались залагодити проблему.

Минулого тижня WhatsApp повідомив про проблему Міністерству юстиції США. Водночас, представник Мін'юсту США відмовився від коментарів.

Схожі новини