Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві активісти пікетують ГПУ з вимогою відставки Луценка та Авакова

  • 14.05.2019, 12:13
  • 540

У Києві активісти під будівлею ГПУ вимагають відставки генпрокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Учасники акції вже подали заявки до США щодо застосування персональних санкцій, повідомляє Укрінформ.

«Ми прийшли повідомити про те, що низкою громадських організацій, як правозахисних, так і тих, які займаються розслідуванням фактів корупції, направлено подання до Міністерства фінансів Сполучених Штатів з проханням про накладення санкції проти Арсена Авакова та Юрія Луценка», — зазначила координатор медійної ініціативи «За права людини» Марія Томак.

На думку активістів, Луценко та Аваков повинні бути включені до Глобального акту Магнітського «через кричущі порушення прав людини, саботаж реформ, корупцію та перешкоджання правосуддю».

Крім санкцій на Заході, активісти вимагають відставок Луценка та Авакова, а також недопущення їх до посад у майбутньому.

Серед фактів неефективного розслідування чи саботажу організатори акції згадали, зокрема, про справу Катерини Гандзюк, справу «рюкзаків сина Авакова», закриття справи Злочевського, справу Стерненка, а також хід розслідування вбивства активіста Бичка та інших.

«На превеликий жаль, іншого інструмента впливу ми не маємо, це єдина можливість з огляду на нездатність української системи правосуддя притягнути до відповідальності», — додала Томак.

На місці перебуває кількадесят активістів з плакатами «Корумповані, залежні, токсичні», «Луценко на вихід», «55 атак на активістів», а самі активісти — у футболках із написом «Хто замовив Катю Гандзюк».

Вхід будівлі ГПУ учасники акції заклеїли клейкою стрічкою та наліпками «Обережно! Токсично».

Наразі учасники акції рушили до будівлі Міністерства внутрішніх справ.

Глобальний список Магнітського — це закон США, що дозволяє блокувати активи та накладати заборону на в'їзд до США осіб, що здійснили порушення прав людини або причетні до корупції.

Схожі новини