Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Адвокату Трампа присвоять звання почесного мера Анатевки, що на Київщині

  • 14.05.2019, 10:58
  • 444

Адвокату президента США Дональда Трампа, Рудольфу Джуліані, нададуть звання почесного мера Анатевки — населеного пункту на Київщині, побудованого на кошти єврейської громади.

Про це заявив головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман, передає Українська правда.

Головний рабин України аргументував це рішення тим, що Джуліані — відомий у всьому світі як борець за права людини та неодноразово надавав всебічну підтримку важливим єврейським ініціативам.

«Саме тому ми прийняли рішення про присвоєння Рудольфу Джуліані звання почесного мера Анатевки — нашого історичного містечка, оспіваного Шолом-Алейхемом, батьківщини Скрипаля на даху.

Всупереч обставинам, сподіваємося, що він прийме це звання. Це було б великою честю для Анатевки і для всієї єврейської громади", — заявив Моше Реувен Асман.

Анатевка — побудований на кошти єврейської громади населений пункт у Київській області, який поряд з табором біженців в Шполі є соціально-адаптаційним проектом.

За його словами, єврейська громада «з величезним піднесенням» сприйняла новину про майбутній візит Джуліані в Україну.

Головний рабин України повідомив, що Джуліані прийняв запрошення єврейської громади та організації American Friends of Anatevka — зустріч була запланована на 14 травня, але її довелось відкласти, оскільки адвокат Трампа скасував свій візит в Україну.

«14 травня — це важлива дата для Ізраїлю і євреїв усього світу, так як рік тому в цей день з ініціативи Президента США Дональда Трампа Посольство США було перенесено до Єрусалиму», — зазначив Моше Реувен Асман.

«Наша громада молиться за президента США Дональдa Трампа, який зробив для єврейського народу більше, ніж будь-який інший політик в світі за останні роки. І ми впевнені, що він зможе зробити багато хорошого для України», — додав він.

Рудольф Джуліані відреагував на заяву головного рабина України.

«Я ціную ваше розуміння обставин, які змусили скасувати мій візит. Будь ласка, передайте мої вітання вашій громаді. Я запевняю вас, що ми можемо перенести зустріч у зручний для вас час. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з вами та вашою громадою. І я завжди з нетерпінням чекаю приїзду в Україну», — написав він.

Нагадаємо, 10 травня персональний адвокат американського лідера Рудольф Джуліані заявив, що планує їхати в Україну, щоб умовити новообраного президента Володимира Зеленського не припиняти розслідування справ, в яких зацікавлений Дональд Трамп. Він також збирався розповісти Зеленському, що знає про людей з його оточення.

Пізніше Джуліані скасував візит, заявивши, що він би опинився у «середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів».

Серед таких людей він назвав нардепа Сергія Лещенка.

Сам Лещенко заявив, що генпрокурор Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

Схожі новини