Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд планує поступово монетизувати всі існуючі пільги, — Прем’єр-міністр

  • 13.05.2019, 15:32
  • 610

Кабінет міністрів України планує поступово монетизувати всі чинні пільги — за прикладом монетизації комунальних субсидій, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.


Як передає прес-служба уряду, голова Кабміну зазначив, що монетизація субсидій є не експериментом, а фундаментальним проектом, який важливо продовжувати. «Минулого року ми створили реєстр субсидіантів… Друге, що ми реалізували — з 1 січня почали монетизувати субсидію всім, хто отримував її вперше. Це не можна завершувати. Надалі у нас на черзі монетизувати пільги», — цитує Гройсмана його прес-служба.

Згідно з повідомленням, голова уряду також спростував інформацію про погану статистику неплатежів через монетизації субсидій. «Панікери намагаються накручувати тему неплатежів. Але це гроші людей, і не треба за людей вирішувати, куди ці гроші дівати. Споживач буде намагатися берегти ці кошти, економити, щоб залишити частинку цих грошей собі», — цитує прем'єр-міністра його прес-служба.

Як повідомлялося, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року і поширюється на тих громадян, які звертаються за субсидією з новим пакетом документів. На другому етапі до монетизації повинні бути притягнуті громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.

Схожі новини