Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Конференція з актуальних питань ендокринної хірургії відбулася у Львові

  • 13.05.2019, 12:11
  • 617

Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Практичні та проблемні питання хірургічного лікування пацієнтів із патологією щитоподібної та прищитоподібних залоз: мультидисциплінарний підхід» 10−11 травня проходила у конференцзалі готелю «Дністер».

Організаторами заходу були кафедра хірургії № 1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, Львівська філія Асоціації хірургів України та Львівська обласна клінічна лікарня за підтримки Міністерства охорони здоров’я України. Захід зібрав майже 150 учасників з усіх куточків України.

Впродовж двох днів вони мали нагоду прослухати 37 лекцій та доповідей провідних науковців, дізнатися про сучасний стан діагностики та лікування ендокринних патологій, про виконання хірургічних втручань з позиції досвіду провідних світових клінік. Формат конференції передбачав активне обговорення доповідей, обмін думками з проблемних питань, зокрема, з позиції ендокринолога, онколога чи анастезіолога.

Власне, так і працює мультидисциплінарний підхід в організації подібних науково-практичних конференцій. Як зазначила одна із топових спікерок заходу, доктор медичних наук, хірург Інституту онкології в Глівіце (Польща) Агнєшка Чарнєцка, — «таке спілкування фахівців різних галузей дозволяє краще зрозуміти проблему. Адже кожен із них звертає увагу на щось своє, чого інший міг не помітити. Такі зустрічі неймовірно розширюють горизонти знань та розумінь».

До речі, представництво польських фахівців було достатньо численне на конференції, що свідчить про неабиякий інтерес наших сусідів до обговорюваної проблематики.

Окрім практикуючих хірургів у конференції взяли участь ендокринологи, онкологи, терапевти, анестезіологи, інші спеціалісти.

Ще однією родзинкою цьогорічного наукового зібрання хірургів стало обговорення можливості проведення оперативних втручань при ендокринних захворюваннях за допомогою робота-хірурга Da Vinci. З тематичними доповідями з цього приводу виступив професор зі США Б’янко Франческо.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень