Передплата 2024 «Добрий господар»

Податківці розповіли, хто з українських зірок не сплачує податки

  • 12.05.2019, 16:50
  • 647

У Державній фіскальній службі України підбили підсумки декларування статків і сплати податків українськими зірками.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомив виконувач обов’язків заступника голова Державної фіскальної служби Євген Бамбізов, передає «Еспресо».

«В контексті кампанії декларування доходів громадян, яка нещодавно завершилась, ми провели цілу низку заходів, залучаючи до неї вітчизняних знаменитостей: зірок естради, музикантів, шоуменів, популярних ведучих та інших улюбленців публіки, які б мали подавати приклад як сумлінні платники податків. Виявилась цікава картина», — написав він.

За його словами, низка зірок долучилися до цієї кампанії, це, зокрема, Потап, Монатік, Тіна Кароль, Климентій Скрипніков, Олег Винник, Костянтин Меладзе. Загалом список складається з понад 200 імен.

За даними ДФС, ці знаменитості задекларували доходи у сумі понад 416 млн грн та узгодили до сплати податку на доходи фізичних осіб 44 млн, ще 5 млн — військового збору.

Бамбізов зазначив, що рекордсменами в особистому заліку стали два відомих ведучі, які отримали минулоріч найбільші суми доходів: 158 та 26,9 млн грн, серед співаків рекорд — 11,8 млн грн. Їхні імена посадовець не назвав.

Водночас, за його словами, є зірки, які «далеко не завжди виступають зразковими платниками податків». Знаменитості, зокрема, декларують відсутність доходів чи зовсім незначні суми, до прикладу декілька сотень гривень, або ж декілька гривень.

«Імен для прикладу — купа. Анна Сєдокова, Ані Лорак, DZIDZO, Камалія, Андрій Хливнюк, Марія Яремчук, Амадор Лопес, а також — цьогорічна претендентка на право представляти Україну на „Євробаченні-2019“ MARUV та її суперниці у Нацвідборі на конкурс Tayanna та KAZKA», — наголосив Бамбізов.

Також, за його словами, до переліку недобросовісних платників потрапили зірки спорту Василь Ломаченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик та інші.

Схожі новини