Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі осквернили український пам’ятник

Вандали осквернили пам’ятник українським повстанцям. На хресті вони з помилками написали нецензурні вирази польською мовою.

На кладовищі в гміні Фредрополь Підкарпатського воєводства Польщі невідомі осквернили пам'ятний хрест, на якому встановлена ​​таблиця з прізвищами членів українського підпілля з цього села. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Nasze-slowo.pl.

На хресті з помилками написали нецензурні вирази польською мовою і зафарбували таблицю з прізвищами повстанців. Як зауважують в Об'єднанні українців у Польщі (ОУП) у Перемишлі, помітно, що хтось пробував її зірвати.

У листопаді 2018 року невідомі знищили на цьому кладовищі два пам'ятники над українськими могилами. Ці два пам'ятники відновили.

Окрім того, нещодавно на комунальному цвинтарі в Легниці (Нижньосілезьке воєводство) вандали знищили декілька десятків надмогильних фотографій, переважно на українських похованнях.

З 2014 року на території Південно-Східної Польщі сталися акти вандалізму і руйнування десятка українських пам'яток (зокрема, у Вербіцe, на горі Монастир у Верхраті) у Верхраті, Радружі, Пикуличах, Молодичі і Грушовичах.

Схожі новини