Передплата 2024 «Добра кухня»

Є всі підстави вважати, що Трибунал ухвалить рішення на користь України, — Зеркаль

  • 10.05.2019, 17:35
  • 571

Українська сторона задоволена тим, як пройшли сьогоднішні слухання Міжнародного трибуналу з морського права, і впевнена, що суд ухвалить рішення на користь України.

Про це сказала журналістам заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль після виступу на слуханнях Міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків у Гамбурзі, передає УНН.

«У них (Міжнародного трибуналу — ред.) не було додаткових питань до наданих Україною аргументів і матеріалів. Я думаю, що цього достатньо для того, щоб зрозуміти, що ми відповіли на всі питання, які були у суддів протягом цього слухання», — зазначила Зеркаль.

На питання про те, що буде робити Україна, якщо трибунал ухвалить рішення не на її користь, Зеркаль зазначила, що «гадати ми не будемо».

«Ми вважаємо, що у нас є всі підстави вважати, що суд прийме рішення на нашу користь», — підкреслила вона.

Нагадаємо сьогодні в німецькому місті Гамбург проходили слухання міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків.

Під час виступу заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль звернулася до міжнародного трибуналу з проханням застосувати тимчасові заходи, які вимагають, щоб Росія негайно звільнила військово-морські кораблі України та членів їх екіпажів і повернула їх в Україну.

Схожі новини