Передплата 2024 ВЗ

Виставка живих класиків: яскравий Демцю, філософський Буряк і магічний Москалюк

У Львові у Національному музеї їм. А. Шептицького відкрилася спільна виставка трьох відомих львівських художників — Михайла Демцю, Віктора Москалюка, Бориса Буряка.

Це вже п'ята їхня спільна виставка.

Цих самобутніх художників називають живими класиками. Їхні виставки — завжди подія у мистецькому житті України. Не є винятком і нинішня, де митці представили переважно свої нові роботи.

На урочистому відкритті виставки ректор Львівської академії мистецтв Володимир Одрехівський сказав, що ці художники ще з 70 років минулого століття будували нове модерне сучасне українське мистецтво. «Відтак витворилися три яскраві творчі особистості, які легко впізнавані, — каже Володимир Одрехівський. — Борис Буряк — з його філософсько-поетичними, багатошаровими, складними полотнами. Завжди яскравий і динамічний Михайло Демцю. Несподіваний і магічний Віктор Москалюк. Полотна, представлені на цій виставці, — безсумнівно новий крок їхньої творчості. І це надихаючий приклад для усіх митців, який свідчить, що ніколи не треба зупинятися на своїх досягненнях…».

Цікаво, що художники і по життю є щирими друзями. Приятельські стосунки підтримують ще з молодості. Не відмовляються собі у задоволенні піджартовувати один над одним, і ніколи не ображаються на ці жарти…


Усі фото авторки

Схожі новини