Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський: Внесок українців у перемогу над нацизмом — величезний, ніхто не має права приватизувати цю перемогу

  • 09.05.2019, 12:05
  • 458

Новообраний президент України Володимир Зеленський у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відвідав рідне місто Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.), де побував на могилі свого дідуся, котрий воював під час Другої світової війни.

Про це повідомляє Інтерфакс Україна з посиланням на Facebook Володимира Зеленського.

«Сьогодні я на могилі свого дідуся Семена Івановича Зеленського. Він пройшов усю війну й залишився назавжди в моїй пам'яті одним із тих героїв, які захистили Україну від нацистів. Шкода, що ми так рідко згадуємо ветеранів, своїх дідусів і бабусь. Ми мусимо бути вдячними їм кожного дня», — написав В. Зеленський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Новообраний президент зазначив, що 9 травня сьогодні — це «наш День подяки».

«Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла у минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом — і переміг. Просто вдячні усім — за можливість народитися й жити», — написав він.

В.Зеленський наголосив, що війна торкнулася кожної української сім'ї, а внесок українців у перемогу — величезний. «Ніхто не має права приватизувати цю перемогу, казати, що вона могла відбутися й без українців. Пам'ятаємо тих, хто загинув. І шануємо тих, хто ще живий, їх залишилось дуже мало», — написав новообраний президент.

«З Днем перемоги над нацизмом! «Будем жить!» — додав він.

Схожі новини