Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Самопоміч» покинуть ще 5 нардепів

  • 09.05.2019, 09:15
  • 722

Народні депутати Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко вирішили вийти з партії «Об'єднання «Самопоміч».

Про це повідомили у Facebook лідер політсили, мер Львова Андрій Садовий та одна з депутатів, передає Українська правда.

«Зустрілись з групою депутатів від „Самопомочі“ — Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою, Олександром Опанасенком, Іваном Мірошніченком. Скайпом долучився Олександр Данченко. Колеги висловили бажання надалі перейти в статус позапартійних депутатів», — пише Садовий.

За його словами, на зустрічі вони домовилися, що до кінця каденції депутати все ж залишаться у фракції «Самопоміч» у Верховній Раді.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fandriy.sadovyi%2Fposts%2F2313722925333916&width=500″ width="500″ height="636″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

«Домовились співпрацювати в будь-яких форматах, до яких нас приведе майбутнє. Дякую за співпрацю і нехай щастить!» — резюмує лідер партії.

Водночас одна з п’яти нардепів — Вікторія Войціцька — пояснила причини такого рішення.

За її словами, більшість членів фракції «Самопоміч» протягом року багато разів зустрічалися з керівництвом партії щодо проблемних питань, але безрезультатно.

«Зокрема, щодо відсутності прозорих процесів та прийняття рішень в партії, щодо втрати ідеологічного базису, щодо звалювання в популізм заради утримування політичного рейтингу та відсутності чіткої стратегії для України й бажання стати дійсно загальноукраїнською партією», — наводить приклади депутат.

«На жаль, жодна з запропонованих пропозицій по врегулюванню викликів та впровадження стратегії розвитку політичної сили не були реалізовані, жодні з домовленостей не виконано», — зазначає вона.

Войціцька зауважила, що на даному етапі «наше бачення шляху для захисту майбутнього українців кардинально відрізняється від позиції партії».

«Тому політичні шляхи розходяться, що не виключає плідної співпраці в інших форматах й нашого перебування у фракції „Самопоміч“ до завершення повноважень, які нам делегували люди», — додала вона.

Схожі новини